Tjek på inhalation

Næsten halvdelen af medicin til inhalation bruges forkert af både voksne og børn. Det betyder, at de ikke får den fulde effekt, fordi medicinen ikke når helt ned i lungerne, hvor den skal virke. Det kan medføre, at sygdommen forværres med f.eks. hoste og åndenød, så det kan være svært at fungere optimalt i hverdagen.

Har du tjek på inhalationen?

På Apoteket Trianglen kan du helt gratis få tjekket, om du anvender din inhalationsmedicin korrekt. Vi kan hjælpe med at tjekke inhalationsteknik og vise dig, hvordan du bruger din inhalator bedst muligt. Du kan benytte dig af ydelsen ved henvendelse til apoteket. Det er ikke nødvendigt at bestille tid dertil. Læs en nærmere beskrivelse af ydelsen i Apotekets brochure Få tjek på din inhalation

Har du behov for at få tjekket din inhalationsteknik?

Næsten halvdelen af al inhalationsmedicin mod astma og KOL bruges forkert af både voksne og børn.

Få tjekket din teknik hvis:

  • Hvis du lige er startet op med inhalationsmedicin eller er skiftet til en ny type inhalator
  • Hvis du er usikker på, om du inhalerer korrekt
  • Hvis du har fået bivirkninger af medicinen
  • Hvis du trods brug af medicinen stadig har mange symptomer

Hvorfor er der brug for at få tjek på inhalationen?

Hvis du skal have fuld effekt af sin astma- og KOL-medicin, er det vigtigt, at du bruger den rigtige teknik, når du inhalerer medicinen. Hvis du er iblandt den halvdel, der ikke inhalerer korrekt, betyder det, at du ikke får fuld effekt af medicinen, fordi den ikke når ned i lungerne, hvor den skal virke. Konsekvensen for dig som astmatiker eller KOL-patient er øget risiko for, at sygdommen ikke kommer under kontrol, og at sygdommen forværres. I praksis giver den forkerte brug ofte hoste og åndenød.

Undersøgelser har vist, at apotekets instruktion og rådgivning af astmatikere og KOL-patienter kan forebygge og løse problemer, som opstår fordi inhalatoren ikke bruges rigtigt. Korrekt brug af inhalationsmedicinen giver færre sygedage, tilfredshed hos medicinbrugerne og bedre kontrol med sygdommen.