Tilskud til kronikere

Hvis du har store udgifter til medicin, kan du være berettiget til kronikertilskud. 

Et kronikertilskud betyder, at du får 100 % tilskud til den del af dine samlede årlige udgifter til tilskudsberettiget medicin, der i tilskudspriser overstiger 20.091 kr. 

Med kronikertilskud får du 100 % tilskud til den del af dine samlede årlige udgifter til tilskudsberettiget medicin, der i tilskudspriser overstiger 20.091 kr. ( 24.628 kr., hvis du er under 18 år).

Det svarer til en egenbetaling på 4.320 kr. opgjort i tilskudspriser, når tilskuddet er trukket fra. Du kan dermed højst få en egenbetaling på 4.320 kr. om året, forudsat at du altid køber den billigste medicin.

Du får tilskud til al tilskudsberettiget medicin, du køber på recept og dermed ikke kun medicin til de kroniske sygdomme.

Henstandsordning

Du kan få en henstandsordning, hvis du forventer at købe medicin for over 20.091 kr. (24.628 kr., hvis du er under 18 år) årligt, så kronikertilskuddet træder i kraft.

Med en henstandsordning på apoteket betaler du månedligt 360 kr. til apoteket. Så undgår du store medicinudgifter i starten af dit tilskudsår.

Spørg os, hvis du vil høre mere om dine muligheder for en henstandsordning.